Tijdens mijn carrière heb ik met veel verschillende trainers en keepertrainers mogen werken. Daardoor heb ik met verschillende manieren van trainen en verschillende visies te maken gehad.

Tijdens al die (keeper)trainingen kwam ik erachter dat de ene oefening (of trainer) je beter ligt dan de ander. Nu is dat niet een kwestie van goed of slecht maar op die manier heb ik wel mijn eigen visie op keeperstraining ontwikkeld. Je haalt eruit wat voor jou belangrijk is en waarvan je denkt, daar heb ik iets aan of daar word ik beter van.

De trainingen en oefeningen die ik samengesteld en uitgewerkt heb, zijn bedoeld als houvast. Er zijn gedurende de oefening mogelijkheden voor een trainer om zijn eigen visie in te brengen maar ook naast de oefeningen van keeperstrainer.com is er natuurlijk ruimte voor eigen inbreng. Een in mijn ogen goede training begint met een goede organisatie, vandaar de duidelijke tekeningen, beschrijvingen en video's. De beschreven variaties bij de oefeningen zijn bedoeld om de keepers te blijven uitdagen.

Ik ben ervan overtuigd dat het aantal wedstrijden en gerichte trainingsuren die een keeper maakt, hem beter maakt tenzij er te weinig uitdaging in de trainingen zit. Als een keeper alles makkelijk doet zonder zich er echt voor in te hoeven spannen zal hij misschien iets beter worden maar zijn ontwikkeling zal minder snel gaan of zelfs stagneren. Elke keeperstrainer kan met behulp van keeperstrainer.com gericht met de keepers aan de slag en ze genoeg uitdaging, variatie en plezier geven zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Als keeper 20 jaar betaald voetbal ervaring, in het bezit van het KNVB keeperstrainer diploma, Goalkeeper Coach UEFA A, keeperstrainer ervaring bij Excelsior (A-selectie) en Feyenoord (Jeugd Academy) wil ik mijn visie graag met jullie delen.

Sportieve groet, Rob van Dijk